+36 20 495 41 08 / info.vitalizalj@gmail.com                15,000ft-ot meghaladó rendelés esetén a Magyarországi házhoz szállítás díjtalan.


   
  Endokannabinoid (ECS) rendszer jelentése :


   Sokan azt gondolhatják akik nem ismerik a CBD-t látván mennyi mindenre van jótékony hatással a szervezetben, hogy ez egy csodaszer, pedig nem,de lehetnek csodálatos hatásai.Ráadásul a lehetséges pozitív hatások mellett csupán elenyésző mennyiségű mellékhatással kell számolnunk, főleg a hagyományos gyógyszerészeti megoldásokhoz képest, amelyek általában sokrétű kockázattal járnak. 
  Hogy lehet tehát hogy a kender növénynek ilyen széles terjedelmű hatása van a szervezetre? 
  Hogyan lehet a kender ennyire hatásos, és egyben miért ennyire biztonságos? Manapság robbanásszerűen megnőtt a kender hatásait vizsgáló kutatások száma. A kender hatásait vizsgáló kutatásoknak pedig a szervezetünkben működő egyik hihetetlenül fontos rendszer felfedezését köszönhetjük.
  A rendszert a felfedezéséhez hozzájáruló növény után endokannabinoid rendszernek, azaz (az angol „endocannabinoid system” alapján) ECS-nek nevezték el. Az ECS az emberekben és állatokban egyaránt megtalálható, és folyamatosan azért dolgozik, hogy születésünktől a halálunkig fenntartsa az egyensúlyt a sejtek szintjén. Az endokannabinoid-rendszer (ECS) endogén (Endogén : (belső eredetű, önmagából fejlődőkannabinoidreceptorok csoportja, amelyek megtalálhatóak az emlősök agyában, valamint a központi és a perifériás idegrendszerben. Neuromodulációs lipideket és az ehhez kapcsolódó receptorokat is magába foglalja. (Neuromodulációs Lipidek :A lipidek az élőlények létfontosságú szerves vegyületei, többnyire glicerint, és zsírsavat tartalmazó makromolekulák.
  Neuromoduláció:Egy kémiai folyamat amely befolyásolja a receptorok működését a szervezetben, ezeknek a típusai két fajták lehetnek, agonista ez a folyamat felel a receptorok bekapcsolásáért , vagy antagonista ez a folyamat felel a receptorok kikapcsolásáért.
  Az ECS, vagyis "a test saját kannabinoid-rendszere" részt vesz a különböző élettani folyamatokban, beleértve az étvágy, a fájdalomérzet, a közérzet, az emlékezést. Az ECS továbbá szerepet játszik a sporttevékenységet követő euforikus érzet kialakításában. Két fő típusát azonosították az endokannabinoid receptoroknak: a CB1-et 1990-ben, valamint CB2-t 1993-ban ami elsősorban az immunrendszerben található meg. A CB1 receptorok elsősorban az agyban, idegrendszerben, valamint a perifériás szervekben, szövetekben, mirigyekben és belső szervekben találhatók. (Perifériás (Másodlagos) szervek:"Lép, bőr, bél,  mirigyek:(toboz, agyalapi, mellékpajzs, pajzs, csecsemő, hasnyál), 
  mellékvese, here, petefészek, mandulák, nyirokcsomók, belső szervek nyálkhártya bélelése, érfal belseje, vérerek (artéria, véna, kapilláris, nyirokerek) féregnyúlvány.)
  CBD szerepet játszik az étvágy, az immunrendszer-funkciók, illetve fájdalom-szabályozási mechanizmusaiban a szervezetünkben,  és az egyetlen természetben fellehető forrása a cannabis.  

  Kannabinoid receptorok a szervezetünkben (CB1, CB2):